Na thirrini

Ummath

Ummath

Ummath

  • Kodi: Sharmila Seyyid
  • Disponueshmëria: Në Stok
  • 8.00€

Ummath thekson gjendjen e mjerë të grave përmes ndarjeve shoqërore dhe etnike nën spektrin e luftës vdekjeprurëse civile në Sri Lanka që zgjati tridhjetë vite. Përmes jetës së tri grave, Thawakkul, Yoga dhe Theivanai - njëra aktiviste sociale, tjetra një Tigër i Tamilit , që u detyrua të bashkohej me Lëvizjen qysh si fëmijë, dhe e treta një luftëtare e zhgënjyer për Eelam - romani nxjerrë në pah problemet e ndërlikuara që mbizotëruan në jetën e shoqërisë së Sri Lankës gjatë dhe pas luftës civile. Në Ummath, Sharmila Sayyid, dikur e detyruar të jetonte në mërgim për shkak të pikëpamjeve liberale të shprehura hapur, vë në dyshim fundamentalizmin islamik, nacionalizmin tamil dhe shovinizmin maxhoritar të Sri Lankës me guximin, ndershmërinë dhe ndjeshmërinë e saj karakteristike.

Shkruaj koment

    1           5
Captcha