Na thirrini

Rreth Nesh

Pena u formua ne vitin 2003, ku filloi hapat e saja te para ne biznes ne qender te Prizrenit afet xhamisë së Bajraklisë. Në fillim punonte vetëm pronari dhe I biri I tij. Si një librari e vogël vazhdoi punën reth 6 muaj po në atë vend. Pas një analize te tregut nga pronari ai vendosi që ta ndryshoj lokacionin.

Vendi i dytë ku u vendos PENA ështe në rrugën Ismet Jahsari Kumanova (Terzimahall perball xhamise), konkretisht lokali I sotëm është ëmbëltore. Aty libraria jonë I mori fillet për hapat e një ndërmarjeje. Pas një kohe të shkurtë vendi ku aktuaisht vepronte libraria ishte i vogël, pra vendosi që të dilte në lokalin ku aktualisht vepron nje lolkal reth 70m2, ku dhe posedonte katin e poshtëm ose (podrum).

Sa i perkiste stafik ishte vetëm një puntore dhe punonte vetë pronari me djalin e tij. Për një kohë shumë të shkurtër PENA riti kapacitetini e punës dhe njëkohsisht u detyrua që ta riste numrin e stafit.

Me hapje e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti” Prizrenit si qytytet filloi të quhet vend universitar, gjë që ishte ne dobë të PENA-së. Me rritjen ë kërkesës PENA rriti edhe numrin e të punësuarve në 4.

Një ndër të parët që I posedoi fotokopjet dhe printimet me kualitet të lartë në Prizren ishte PENA. Ndërmarja jonë që nga jo kohë ishte e gatshme qe ti ofroj studentëve çmimin më të volitshëm në treg me 0.02cent për kopje. Me një mikpritje jashtëzakonisht të madhe dhe me ni respekt të veqant edhe për minoritetet, Ndërmarja jonë e riti kapacitetin e punës.

Me një analizë të re në treg nga drejtori gjeneral ai vendosi qe ta hapte një një pikëshitje të re ku dhe sot aktualisht egziston, hapi pikshitjen PENA ne lagjen B.CURR, afer shkollës së sotme Ekonomike “YMER PRIZRENI”. Me rritje e numrit të stafit dhe qarkullimit vjetor, PENA vendosi ta formoj listën ku do ti sponzoroj të gjithë studentët që nuk kan mundësi të mjaftueshme për shkollim, gjë që vazhdon të ndodh edhe sot. Pra PENA në misonin e saj ka edhe përkrajhen e familjeve skamnore.

Sot PENA ka 10 të punësuar, dhe vazhdon qe te hec me hapa drejt profesioalizimit dhe drejt rritjes së kapaciteteve të shërbimit. E tërë kjo ndodhë në saje të klientelës tonë.

Prandaj bëhuni pjesë e klientelës tonë që të prifitojnë edhe të tjerët.